Blog

Blog

Fatal Fury

Az 1991'es Fatal Fury az első az SNK King of Fighters sorozatában, fejlesztője pedig ugyanaz a Takashi Nishiyama volt, aki az eredeti Street Fighter-t is fejlesztette, és ezt a játékot tartotta annak szellemi utódjának is.

bővebben

Cabal

Cabal. A játék, amely megteremtette magát a kategóriát, és jóllehet korszakalkotónak bizonyult, mégis csak közepes eladásokat produkált. A játékban két kommandós bőrébe bújhatunk, és küzdhetünk meg gyalogosokkal, tankokkal és vadászgépekkel összes 5 különböző szinten, szintenként 4-4 pályával.

bővebben

Repülős 1942

Az 1942 volt az első a Capcom 19xx sorozatában, amely a második világháború csendes-óceáni hadszínterén játszódott. A cél elérni Tokiót, és közben elpusztítanin a teljes japán légiflottát egy Lockheed P28 Lightning pilótájaként.

bővebben

Airwolf

Az Airwolf az idehaza nem vetített sorozathoz készült, helikopteres akciójáték. A játékban beülhetünk a lopakodó képességekkel is felvértezett szuperszonikus helikopter pilótafülkéjébe, és 30 különböző pályán birkózhatunk meg  a gépágyú és rakéták segítségével az egyre nehezedő feladatokkal.

bővebben

Blood Bros.

Az 1990-es Blood Bros közvetlen szellemi utódja a gyártó két évvel korábbi, konkrétan katagóriateremtő játékának, a Cabal-nak. A játék címe alapján, két testvér, egy indián és egy cowboy bőrébe bújunk, hogy levadásszuk Dodge City legelvetemültebb bűnözőjét, Big Bad John.

bővebben

Columns

Jay Gertseen eredetileg 1989-ben készítette még Atari ST-re a Columns, amely a Tetris és a Bejeweled játékmechanikáját kombinálta. Gertseen rövidesen eladta a jogokat a Sega-nak, aki aztán az árkád változat mellett az összes korabeli platformukra is megjelentették.

bővebben

Aliens vs Preadator

Ebben a játékban a kalifornia San Drad (szándékos vagy véltelen félrefordítása San Dorado-nak angolról japánra) városát ellepték az idegenek. A kibernetikus beültetésekkel telepakolt Alan "Dutch" Schaefer-t és Linn Kurosawa hadnagyot a felettesei hátrahagyták, és már-már sarokba szorították őket az idegenek hordája, mikor két Ragadozó érkezik,hogy kihúzza őket a bajból.

bővebben

Asterix

Az Asterix egy oldalnézetből játszható, "verekedős" játék, amely a népszerű Asterix és Obelix képregényre épül. A játékban válaszhatunk a két főszerepélő közül, és megküzdhetünk az elnyomó rómaiakkal a szokásos, viccesebbnél viccesebb pofonokkal.

bővebben

Bionic Commando

Jóllehet eredetileg a Commando második részeként reklámozták az USA-ban, sőt, a Commando alapvetően névtelen főszereplőjét és ezáltal a Bionic Commando főszereplőjét is Super Joe-nak nevezték, eredetileg mégsem tekinthető folytatásnak.

bővebben

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio