Aliens vs Preadator

Ebben a játékban a kalifornia San Drad (szándékos vagy véltelen félrefordítása San Dorado-nak angolról japánra) városát ellepték az idegenek. A kibernetikus beültetésekkel telepakolt Alan "Dutch" Schaefer-t és Linn Kurosawa hadnagyot a felettesei hátrahagyták, és már-már sarokba szorították őket az idegenek hordája, mikor két Ragadozó érkezik,hogy kihúzza őket a bajból.

A Ragadozók szövetkeznek a két emberrel az idegenek ellen, a játékos így 4 karakter közül választhat: Dutch és Linn mellett egy vadász illetve egy harcos Ragadozó küzdhet meg az idegenekkel különféle pályákon.  A játékban a joysticken kívül 3 gomb szolgál az irányításra, az ugrások kívül két különböző támadási forma is van: Linn közelharcra katanát használ, lőfegyverként géppisztolyt,  Dutch pedig a kibernetikus karját, illetve egy géppuiskát. A két Ragadozó különböző lándzsákat, illetve a vállukra szerelt energiafegyvereket. Az egyes játékosok fegyverkezelése is eltér: Dutch fel is veheti az ellenfelek által eldobott fegyvereket,  és fel is használja közelharban, míg a többi karakter csak dobni tudja. Linn többet egy gyorsabban tud lőni,  de újratöltés közben teljesen védtelenné válik, míg Dutch és a Ragadozók közben is mozoghatnak.  A játék során lassacskán kiderül, az idegenek jelenléte a Gyarmati Hadsereg renegátjának, Bush tábornoknak  és a vele szövetségre lépett Weyland-Yutani Társaságnak köszönhető. A végjáték során az idegenek fészkét a jókora robbanás során egy lezuhanó űrhajó takarítja le a térképről, érdemik elismeréseként pedig, a Ragadozó harcos a saját csuklópengéit adja Dutch-nak és Linn-nek.

A játék sztorija az eredeti Aliens vs Predator képregényt követi, amely egy film kiindulási alapjául is szolgált volna. Miközben a Capcom befejezte a játékot, a film ötletét a stúdiók elvetették, sőt, magát a képregényt is teljesen átdolgozták, Dutch Schaefer karakterét teljesen elhagyva. Azonban érdekes módon Schaefer felbukkanása és a kibernetikus beültetések furcsán összecsengenek a licencjog nélkül készült Damien Forrestal (Gáspár András) féle AvP könyvekkel, amely ugyan részben követi a képregény sztoriját, illetve sok benne a párhuzam a Steve és Stephani Perry féle könyvekkel is, jóllehet előbb készült.

A képregény újraírása és a film elvetése miatt a játék amolyan oldalhajtássá vált az AvP franchise-ban,valószínüleg ez is hozzájárult ahhoz, hogy a tervezett Sega 32x port sem készült el, és később sem írták át más platformra.

Aliens vs Preadator (képgaléria elérhető itt):     

Fejlesztő: Capcom
Kiadás éve: 1994
Típus: beat'em up
CPU: Motorola 68000 16Mhz
Felbontás: 384x224, 4096 szín

 

 

 

2016. szeptember 01

Fatal Fury

Az 1991'es Fatal Fury az első az SNK King of Fighters sorozatában, fejlesztője pedig ugyanaz a Takashi Nishiyama volt, aki az eredeti Street Fighter-t is fejlesztette, és ezt a játékot tartotta annak szellemi utódjának is.

bővebben

Dungeons & Dragons

A korábbi Tower of Doom folytatása, elődjéhez hasonlóan, sok olyan elemet vonultatott fel, amely nem igazán jellemző az árkád játékokra: saját név rögzítése a karakternek, választható kasztok, tapasztalati pont, felszerelés, tanulható varázslatok, amelyek mind-mind alapvetően szerepjátékos elemek.

bővebben

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio