Blog

Blog

Strikers 1945

A tökéletesen kimondhatatlan nevű Psikyo viszonylag későn, 1992-ben lépett a piacra, de jó japán szokás szerint nem a semmiből, a korábban már a Video Systems-nél az Aero Fighter sorozattal taroló komplett csapat döntött úgy, hogy a kilépés után egyből nagyon harapnak.

bővebben

Zaxxon

A Zaxxon nem csak az első izometrikus nézetből játszható, félig-meddig három dimenziós játék volt, de az első olyan is, amelyik dinamikus árnyékmegjelenítést alkalmazott. És volt még egy, amiben világelső volt: az első játék, amelyhez a kereskedelmi TV-k számára reklámszpotot forgattak.

bővebben

Secret Agent (Sly spy)

A Data East-nek fennállása során gazdagon volt mindenféle pere, különböző jogvédett tartalmak  engedély nélküli felhasználásától egyenesen komplett hardverelemek 1:1es lemásolásáig, csoda, hogy 89'ben megúsztak egy jóféle vitát Ian Fleming örököseivel.

bővebben

Dynablaster/Bomber Man

A Hudson Soft 83'as sikerjátéka japánban és amerikában is Bomberman néven futott,míg európában némiképp polkorrektebben Dynablaster lett, és maga a gameplay is kissé eltér: a Bomberman kétjátékos, de a Dynablaster-t akár négyen is játszhatjuk, egyszerre.

bővebben

Rampage

A 80-as, 90-es évek videojátékaiban, különösen az amerikai és japán fejlesztésűekben, gondolva a befogadó közösség életkorára, jellemzően az élet világos oldalán kell tevékenykednünk: a hős megmenti a világot, de legalábbis egy hercegnőt, legyőzi az ellenséget, aki biztos, hogy szükségképpen valamilyen szörny.

bővebben

Wild West C.O.W.-Boys of Moo Mesa

A C.O.W.-Boys egy idehaza teljesen ismeretlen rajzfilm alapján készült, amit ugyanaz a Ryan Brown rajzolt, aki a Tini Nindzsa Teknőcökért is felelt. Maga a franchise igen jól működött, képregény, rajzfilmsorozat, Habsbro játékfigurák, adta magát a dolog, hogy játékprogram is készüljön, a Konami-nál pedig a korábbi Sunset Riders-el már volt tapasztalat a westerjátékok terén.

bővebben

Frogger

A Frogger 1981-ben több szempontból is újdonságokat hozott: technikai oldalról, az első között használt külön Z80-as audioprocesszort, és indította el a legalábbis kiadói szinten a két játékfejlesztő óriás, a Konami és a Sega együttműködését.

bővebben

Aero Fighters 3

Japánban Sonic Wings néven látott napvilágot a sorozat, amelynek harmadik része korrektül továbbvitte a repülőgépes lövöldözés hagyományait, és jópár újítást is tartalmazott.

bővebben

Mille Miglia

A spanyol Gaelco meglehetősen szépen muzsikált a World Rally-val 93'-ban, így a már meglehesően telített platform/akció/verekedős játékokkal teli piacon szintén tarolt a japán Kaneko is, mint elsőként készítve videojátékot a legendás versenyből nem olasz cégként. Bár ugye miben elsők az olaszok, leszámítva a presszókávét....

bővebben

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio