Secret Agent (Sly spy)

A Data East-nek fennállása során gazdagon volt mindenféle pere, különböző jogvédett tartalmak  engedély nélküli felhasználásától egyenesen komplett hardverelemek 1:1es lemásolásáig, csoda, hogy 89'ben megúsztak egy jóféle vitát Ian Fleming örököseivel.

Igaz, a fejlesztés a japán részlegnél történt, márpedig a japánok a 80-as, 90-es években semmivel nem voltak különbek, mint mostanság a kínaik: szemérmetlenül másoltak, fordítottak, amit értek.

Ettől függetlenül, bár a játékmenet gyakorlatilag ugyanaz, mint az egy évvel korábban megjelent Robocop-nál, a játék egészen mozgalmas: kezdésnek egy kis ejtőernyőzés, természetesen, egy amerikai titkosügynök ejtőernyője csak amerikai zászló lehet, később lövöldözés, verekedés, motorozás, búvárkodás, minden akar. Ha nem lenne tele pofátlan James Bond-lenyúlásokkal, vagy mondjuk meg bírná közelíteni az Impossible Mission komplexitását, még akár IGAZÁN jó is lehetne, így csak egy amolyan se nem eredeti, se nem túl jó mászkálós-lövöldözős valami. A Golden Gun darabkáinak gyűjtögetése is csak ideig-óráig érdekes, igazából különösebben nagy haszna nincsen.

Természetesen, miután végigverekedtük-lövöldöztük magunkat a főllenfeleken is, a jutalom sem maradhat el: dícséret a Fehér Házban, és most ugrik a 18as karika, titkosügynökünk ráadásul partiba vágja az Elnök MINDKÉT lányát. Azon pedig már igazán ne akadjunk fel, hogy a naplementébe elsuhanó Ferrari F40es csak kétszemélyes,  és egy édeshármashoz minimum gumiember(ek)nek kell lenni...

Az Origin-Ocean-Data East árukapcsolás keretében számos egyéb játék reklámja jelenik meg az egyes pályákon, illetve, több Data East árkád kabinet megjelenik pl a Robotzsaru 2-ben, sőt:  Robo ugyan egy Bad Dudes-ba helyezi el Duffy közrendőr fejét, a képernyőn eközben egyértelműen a Secret Agent fut. Az Ocean keze alatt pedig rendre elkészültek az egyes portok a kor jellemző platformjaira,a legendás Tim Follin zenéjével Amigára, illetve, amennyire a vas bírta, jól-rosszul C64-re, Atari ST-re, de még ZX Spectrum-ra is.

 

Secret Agent (Sly Spy)

Fejlesztő: Data East
Kiadás éve: 1989
Típus: run and gun
CPU: Motorola 68000 12Mhz
Felbontás:256x240, 1024 szín

 

 

 

2018. március 14

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio