Strikers 1945

A tökéletesen kimondhatatlan nevű Psikyo viszonylag későn, 1992-ben lépett a piacra, de jó japán szokás szerint nem a semmiből, a korábban már a Video Systems-nél az Aero Fighter sorozattal taroló komplett csapat döntött úgy, hogy a kilépés után egyből nagyon harapnak.

 

Saját, stílusosan csak Psikyo 1st generation néven hadver platformot is kidolgozva már egy évvel az alakulásuk után kijöttek a Samurai Aces-el. Később SH2 néven, némileg átdolgozva egészen 2000-ig szórták a játékokat, aztán több felvásárlás után, 2005-ben húzták le végleg a rolót. A Strikers-sorozattal meglehetősen sikeresek voltak, annak ellenére, hogy 1995-ben, jó 10 évvel az Capcom 1945 megjelenése után azért sima, vertikális-scrollozós, lövöldözős játékot eladni mindjárt három folytatással elég tisztességes teljesítmény lehetett.

Maga a hardver a kornak teljesen megfelelő, millió más platform alatt is dolgozó Motorola processzor, később az SH2 alatt kapott némi grafikai tuningot (320x224 felbontás, hohó!), de igazán a harsány színek azok, amik megkölönböztetik a többi 12 egy tucat lövöldéktől. A játékmenet viszont gyakorlatilag semmi újat nem hoz, 6 választható pilóta, némi világvége-háttérsztori négy sorban, felvehető power-upok, stb, és ha már a játékmenet túl sokat tényleg nem ad az 1945-höz képest, a Psikyo tényleg nem bízott semmit a véletlenre, a P-38 Lightningot is lenyúlta játszható gépnek.

Cserébe, legalább nem csak az az egy választási lehetőség van, ráadásul az egyes gépek között még némi különbség is akad tűzerőben, manőverezhetőségben. Akad P51 Mustang, Spitfire, Messerschmitt Bf-109, és hogy kicsit haza is beszéljenek: Mitsubishi A6M Zero, és a végére egy igaz ínyencség: a tolópropelleres J7W Schinden, ami mondjuk a való életben akkora siker volt, hogy mindjárt kettőt is sikerült legyártani a háború végéig, és ebből az egyik egész 45 percet töltött a levegőben,mielőtt a két atombomba pontot tett a háború végére.

 

Fejlesztő: Psikyo

Kiadás éve: 1995.
Típus: lövöldözős
CPU: Motorola 68EC020 12Mhz
Felbontás:256x224, 4096 szín

 

 

2018. május 22

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio