Wild West C.O.W.-Boys of Moo Mesa

A C.O.W.-Boys egy idehaza teljesen ismeretlen rajzfilm alapján készült, amit ugyanaz a Ryan Brown rajzolt, aki a Tini Nindzsa Teknőcökért is felelt. Maga a franchise igen jól működött, képregény, rajzfilmsorozat, Habsbro játékfigurák, adta magát a dolog, hogy játékprogram is készüljön, a Konami-nál pedig a korábbi Sunset Riders-el már volt tapasztalat a westerjátékok terén.

Maga Brown is szívesen együtt dolgozott a Konami fejlesztőivel, az eredmény pedig egy teljesen korrekt kis shooter lett.

Maga a hardver a Xexex-el debütáló, jól bevált Motorola alapú platform lett, de létezett mind két, mind négyjátékos kabinetben is. A joystickeken kívül a szokásos két gomb az ugrásra és a támadásra szolgál, de egyszerre nyomva és a joysticket irányba tartva lehetőség van több kombót is végrehajtani, ami lehet a repülőrugástól a dinamithajításig mindenféle.

A felvehető power-upok között is megtalálható minden, ami a Blood Brothers-ben vagy a Sunset Riders-ben is megvolt, csak itt a röpködő csirkéket kell lelőnünk malacok helyett egy sörétes puskáért vagy gépfegyverért.


A pálya végi főellenfelek mind más taktikával gyűrhetőek le, mert egytől-egyig jóval nagyobbak és erősebbek a játékos karaktereknél, a pályák között pedig mindenféle rajzfilmes átvezetőket nézhetünk, sajnos, az eredeti szinkronhangokból (Tim Curry,Mark Hamill, Kate Mulgrew,Rob Paulsen, hogy csak a legismertebbeket említsük) a hardver korlátai miatt semmi sem került át a játékba.

 

Wild West C.O.W.-Boys of Moo Mesa
Fejlesztő: Konami
Kiadás éve: 1992 november 19.
Típus: run&gun
CPU: Motorola 68000 (10MHz)
Felbontás: 384x224, 2048 szín

2017. október 29

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio