Blog

Blog

Goldex Axe

Első körben érdemes pár szót ejteni a Sega később hírhedté vált System 16 rendszeréről, amelyen a Golden Axe mellett pl a szintén híres Altered Beast is megjelent. A Sega némileg előtte járt a többieknek, őket már 85'ben megcsapta a szoftverkalózkodás szele, így a Capcom-ot vagy az SNK-t évekkel megelőzve dobták piacra a híres-hírhedt öngyilkos elemmel ellátott játékpaneljeiket.

bővebben

Progamajánló: SaveGame Független Videojáték Kiállítás

SaveGame Független Videojáték Kiállítás 2017 február 11.-én a Lurdyban (Bp Könyves Kálmán körút 12-14)! Kapunyitás 10.00 óra. A klasszikus retró, c64, árkád modern kategória mellett kiemelten fókuszál a VR technológiára a közösségi médiára. Egész napos buli, nyereményjáték, bátran ajánljuk időseknek és a fiatalabb korosztálynak is! Dr Mario verseny (PS4 főnyeremény)!

bővebben

Legendás gyártók: Midway Games Inc.

Korábban az SNK és a Capcom esetében is beszéltünk mindenféle összefonódásról, cégek meg-és kivásárlásáról, de a IRM-Irem-Nacza-stb semmi ahhoz képest, ami a Midway háza táján zajlott.Az eredeti vállalatot még 1958-ban alapították, Midway Manufacturing néven, és mindjárt 69'ben fel is vásárolta a Bally, amely akkoriban piacvezető volt a félkarú rablóival.

bővebben

Ninja Baseball Bat Man

A Ninja Baseball Bat Man az Irem egyik utolsó játéka, egyszerre siker és bukás. Siker, mert japánban imádták a kritikusok, a játékosok, és remekül fogyott, és totális bukás világszerte, ahol ÖSSZESEN 1042-t sikerült eladni, ebből amerika büszkén vállalt 43-at, a tervező Drew Maniscalo nem épp legnagyobb örömére.

bővebben

Emulálhatatlanok I. rész

Valljuk be: retró ide vagy oda, az, hogy manapság egyáltalán szó van árkád videójátékokról, az nem kis részben köszönhető az emulátoroknak. Beszéltünk korábban meglehetősen negatívan, és valljuk be, joggal, a levitézlett gépek felélesztésének, vagy épp életben tartásának hátulütőiről, illetve arról, miért nem való ez mindenkinek.

bővebben

Star Wars Trilogy Arcade

Említettük az elején a retrót, mint időben nem mindig könnyen elhelyezhető fogalmat. Ilyen a Star Wars Trilogy is, ami 98'ban került a játéktermekbe, amikor már bőven dübörgött az otthoni játékkonzol (és PC) piac, így sokan már nem találkoztak vele,így én sem.

bővebben

Double Dragon '1987

Az 1987-es Renagade sikere után a Double Dragon két újítással érkezett:két játékos, kooperatív játékmód,illetve az ellenfél lefegyverzése és annak ellene fordítása.

bővebben

Legendás gyártók: Capcom Co., Ltd.

Japánban sok minden furcsán kettős, egyszerre fedezhető fel óriási kreativitás és totális ötlettelenség, gyakran ugyanott. A Capcom ősének tekinhető I.R.M. Corporation neve nem máshonnan származik,mint az alapító Kenzo Tsujimoto másik cégének nevéből, az Irem-ből. Nincsenek szavak.

bővebben

X-Men

A Konami 1992-es X-Men-je a 3 évvel korábban megjelent rajzfilmhez kapcsolódik, mind sztoriban, mind a karakterek megvalósításában. Maga a játék túl sokat nem tesz hozzá a szokásos, oldalnézetes beat'em up stílushoz.

bővebben

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio