Blog

Blog

Paperboy

A Paperboy volt a második játék az Atari új, erősebb, nagyobb felbontású System 2-es platformján, és meglehetősen sikeresnek bizonyult. A módosított analóg Happ kontrollert a Star Wars-tól örökölte, ezúttal biciklikormány formájában, amely előretolva gyorsítja, hátrahúzva lassítja az újságkihordó fiú bringáját.

bővebben

Pig Out

A Leland alapvetően gyerekeknek szánta a Pig Out-ot, így a játékmenet és a grafika is teljesen mentes bárminemű erőszaktól. Sőt. Az egyszerre hárman is játszható játékban a három kismalac bőrébe bújhatunk, és célunk minnél többet falni, illetve elkerülni a farkast, és a böllért.

bővebben

NBA Jam

A Midway-nél a 90'es években pörgött a biznisz: a T és Y rendszerű panelekre csak úgy ontották a jobbnál jobb, nagyobbnál nagyobb címeket, így nem csoda, hogy a verekedős és lövöldözős játékok után a békésebb sportjátékok világába is betörtek.

bővebben

Street Fighter 2

A Street Fighter-sztorihoz meglehetősen nagy levegőt kell venni, több okból is: egyrészt maga a játék önmagában is műfajteremtőnek számított, de emellett hatalmas lökést adott nemcsak a játéktermi gépek iparágának, hanem az otthoni videojátékoknak is. Ehhez azonban előbb kellett egy jószerivel ismeretlen első rész.

bővebben

Kangaroo

A Sun Electronics (Nem keverendő a sajnálatosan becsődölt amerikai Sun Microsystems-el) elsőként lovagolta meg a Donkey Kong indította hullámot, ráadásul meglehetősen eredeti módon. Ahogy a játék mutatja, egy kenguru, még pontosabban egy nőstény kenguru bőrébe, lám, nem tegnap találták ki a gender-korrektséget.

bővebben

Indiana Jones and the Temple of Doom

Mikor manapság az emberek méltatlankodnak, hogy hány évig készül egy játék, sokszor milyen kétes a végeredmény, mindig elfelejtik, hogy ez korántsem új keletű. Csak a méretek mások:

bővebben

Beavis & Butt-head

Vannak nehezen emulálható platformok, és velük nehezen emulálható játékok, számos okból: abnormálisan erős hardverigény (Killer Instinct, Star Wars Trilogy), lehetetlen grafikai megoldások (Time Traveler,Holosseum), embertelenül bonyolult titkosítás (Gaelco, CAPCOM CP1-2), aztán vannak a felibe-harmadába hagyott prototípusok (NEO-GEO játékok hegyei), és van a Beavis & Butt-head.

bővebben

Terminator 2

1991-ben a Midway és a hozzá száz ponton kapcsolódó Williams-Bally hatalmas boltot csinált: megszerezték a Terminátor kettő videojáték és flippergép jogait is.

bővebben

World Rally Championship

Korábban volt szó a híres-hírhedt öngyilkos elemekkel ellátott Sega és Capcom panelekről, de ezek mind-mind gyermekjátékok a spanyol Gaelco szoftvereinek, azon belül is kiemelten a World Rally védelméhez képest.

bővebben

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio