Indiana Jones and the Temple of Doom

Mikor manapság az emberek méltatlankodnak, hogy hány évig készül egy játék, sokszor milyen kétes a végeredmény, mindig elfelejtik, hogy ez korántsem új keletű. Csak a méretek mások:

egy mai játék évekig készül, többszáz fős stábbal, többszáz millió dollárból, és valljuk be, sokszor ez nem látszik rajta, az Atari 85'ben több, mint egy évet szöszölt az Indiana Jones és a Végzet Temploma után, mire képesek voltak kijönni egy, a filmet úgy 80%-ban fel NEM ölelő játékkal.

Igaz, voltak rá talán öten, és közben a lassan kifutó System 1 platformjukat is reszelni kellett: az első Atari játék volt, amelyikben már volt digitalizált beszéd, méghozzá Harrison Ford által, és nem ám csak úgy kiszecskázva a filmből, és természetesen John Williams zenéje is felcsendül. Ez a megoldás annyira jól sikerült, hogy még egy játék jött ki System 1 platformon, és máris jött a System 2.....

Mivel a hardver nem valami acélos, C64-től PC-ig mindenre jött ki belőle verzió ilyen vagy olyan minőségben, de Indy ide vagy oda, az eladási listák élére nem tudott törni, a babért a Renegade nevű, metróaluljárós csihipuhi vitte el, igaz, az se egy nagy pukkanás. A Végzet Templomában legalább korbáccsal apríthatjuk minden ami csak él és mozog, és azt is ami nem: Thuggee őröket, kígyókat és kispapokat, már a demo képernyőn a csontvázakat némi pluszpontért, vagy a végjátékban Willie-t is meglasszóthatjuk. Bónusz pont jár a kiszabadított gyerekrabszolgákért, de ostorozatjuk a széthagyott benzineshordókat (otthon azért ne próbáljuk ki), száguldozhatunk a szenescsillében (ezt se), majd végül visszaszerezhetjük az elrabolt varázserejű Sankara köveket (ezt lehet, ez nem okozhat bajt).

Annak fényében pedig, ahogy az eredeti kabinet kinéz, pláne érthetetlen, mi tartott az Atari-nak egy évébe: egyedi grafika nincs, sima Atari feliratos doboz, egy szál Indiana Jones feliratos marquee, és a CP-től sem kell hanyatt esni, '85 ide vagy oda, ezért is lehet, hogy normál esetben egy Indiana Jones feliratos, kopott WC kefe is érték, az szóban forgó árkád kabinet árából nem fogunk tenerifére menni lásztminittel.

 

Indiana Jones and the Temple of Doom

Fejlesztő: Atari
Kiadás éve: 1985 augusztus
Típus: akció
CPU: Motorola 68010 (7.15909 MHz)
Felbontás: 336x240, 1024 szín

 

 

2017. május 08

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio