Pig Out

A Leland alapvetően gyerekeknek szánta a Pig Out-ot, így a játékmenet és a grafika is teljesen mentes bárminemű erőszaktól. Sőt. Az egyszerre hárman is játszható játékban a három kismalac bőrébe bújhatunk, és célunk minnél többet falni, illetve elkerülni a farkast, és a böllért.


Persze, manapság már nem lehetne ilyesmit kiadni, Update Norbi valószínűleg Szundi Gáborral együtt csülökre menne a játékosokkal, mivel a cél tényleg szinte csak a zabálás, de az minden szinten: van itt hamburger, hot dog, pizza, fagyi, süti, cukros üdítő, ahogy azt a 80'as években kellett, nincs itt teljes kiőrlés, meg gluténmentesség. Persze, amellett, hogy egyes kaják adnak bónuszt, egyes szénsavas üdítőktől bizony jön a malacoknál a gáz alul-felül...Persze, a farkas és a böllér sincs egyedül, vannak itt gumibotot lóbáló biztonsági őrök, hógolyót dobáló pingvinek, de akad dögevő madár és éhes krokodil is.

Attól függetlenül, hogy a Leland az egyik kevésbé ismert gyártó volt, ezzel a játékkal nagyon betaláltak: a bot egyszerű játékmenet ellenére a pályák változatosak, főleg 2-3 játékossal szórakoztató még mai szinten is, és igazából cseppet sem zavaró, hogy a változatosság kedvéért nem kell se zombikat, se űrlényeket, se robotokat öldökölni halomra, illetve, hogy maga a játék alapvetően nem nehéz, a hasonlóan "bonyolult" Burger Time-nál az ember már kétszer felrúgná a kabinetet, amíg a Pig Out-on inkább csak röhögni lehet.

A Leland-nál a kabinetet sem aprózták el, a három személyes CP mellett barátságos szögben dől a 25" monitor, felette viszont akkora hangszórók vannak az amúgy mono hangrendszerhez, mint egy Capcom Big Blue-ban, és felette a marquee is jó háromszor akkora, mint a legtöbb kabinetnél. Később a gyártó tett egy kiruccanást a 3DO alapú gépek világába is a Dragon's Lair-el, és hatalmasat gurítottak a Super Off Road-al, és végül 94'ben hova máshova is olvadhattak volna be, mint a jó öreg WMS/Midway-be...

Pig Out

Fejlesztő: Leland
Kiadás éve: 1990. június
Típus: platform
CPU: 2xZ80+i80186
Felbontás:320x240,1024 szín

 

 

 

2017. július 03

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio