Paperboy

A Paperboy volt a második játék az Atari új, erősebb, nagyobb felbontású System 2-es platformján, és meglehetősen sikeresnek bizonyult. A módosított analóg Happ kontrollert a Star Wars-tól örökölte, ezúttal biciklikormány formájában, amely előretolva gyorsítja, hátrahúzva lassítja az újságkihordó fiú bringáját.

A két végén lévő gombbal pedig dobálhatjuk a Daily Sun-okat (Az "Eldobható újság") hétfőtől vasárnapig, három különböző nehézségi fokozaton. Pont jár azért, ha sikeresen dobunk újságot az előfizetők portájára, és ahol smucigok megrendelni a helyi Népszabadságot, ott az ablakot betörve juttatjuk célba a nyomtatott sajtót. Még hogy nem erősebb a toll, mint a kard...

Figyelni kell viszont, nehogy a tulaj rajtakapjon, mert akkor rendesen elnadrágolnak, amiért persze egy életet is bukunk. Fordított esetben természetesen levonás jár, illetve, szintén életet vesztünk, ha elperecelünk valamilyen tereptárgyban, kutyában-macskában-nyugdíjasban, esetleg óvatlanul egy autó elé hajtunk. Az egyéb járókelőket, pl építőmunkásokat, break táncosokat, csöveseket és verekedő vagányokat is rendre utasíthatjuk egy-egy jól célzott dobással, de vigyázzunk, a bringa limitált újságmennyiséget tud csak elvinni, és ha felelőtlenül elpazaroljuk, nem jut az előfizetőknek, akik másnapra már le is mondják a lapot. Ezen segíthet a pályán időről időre felbukkanó újságköteg, ami feltölti a készletet.

Gondolhatnánk, hogy szép lassan pedálozva azért el lehet lébecolni a napot, hisz úgysem időre mennek a pályák, de nem: aki nem hajt eléggé, azt üldözőbe veszik a darazsak.... A pályák végén pedig bónuszként átmehetünk BMX banditába, különböző ügyességi elemekkel megtűzdelt pályákon gyűjthetünk plusz pontokat, ezúttal már időre, de esés esetén itt nem von le életet a program, cserébe az addig begyűjtött bónuszt is elbukjuk.

A tökéletesen teljesített pályákat plusz előfizetővel "hálálja" meg a játék, míg ha egy újságot sem tudunk célba juttatni, és már csak egy életünk maradt, lapátra kerülünk a cégtől.
Ahogy a legtöbb korabeli játék, a Paperboy is több különböző platformon megjelent, két első helyet is begyűjtve: ez a legelső amerikai fejlesztésű játék Nintendo NES-re, míg a Sega Master System változat a legelső angliában készült átirat.


Paperboy

Fejlesztő: Atari Games
Kiadás éve: 1985 április
Típus: akció/ügyességi
CPU: Atari System 2 (DEC T-11 10MHz)
Felbontás: 512x384, 256 szín

 

2017. július 27

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio