Double Dragon '1987

Az 1987-es Renagade sikere után a Double Dragon két újítással érkezett:két játékos, kooperatív játékmód,illetve az ellenfél lefegyverzése és annak ellene fordítása.

A játék több, nem kevésbé sikeres folytatást is megélt,illetve egyéb (pl verekedős) játékban is felbukkantak a karakterei, valamint erősen hozzájárul ahhoz, hogy a konkurrens fejlesztők is ráálljanak a beat’em up stílusra. Az árkád változat sikere után a Nintendo,Sega, Atari játékplatformjaitól egészen a 2011es Nintendo 3DS-ig mindenféle platformra portolták.

A játékban a Lee testvéreket, Billy-t és Jimmy-t alakítjuk (amerikában Hammer és Spike), és keresztül kell verekedünk magunkat a mostmár nem annyira polkorrektnek tűnő Fekete Harcosok bandaterületén,hogy kiszabadítsuk Billy barátnőjét, Mariant. Az irányítás 3 gombos, ütés és rúgás mellett külön ugrás is van, illetve ezekből kombókat is alakíthatunk. Két játékos módban pedig az egyik játékos megragadhatja az ellent, míg a másik szabadon ütheti az így harcképtelenné tett szerencsétlent, erre azonban néhány ellenfél is képes. A játékban nemcsak az életerőre,de az időre is figyelnünk kell. Az ellenfelektől elvehető és felhasználható fegyverek a baseball ütőtől kezdve a korbácson át egészen dobótőrökig terjed,de akad dinamitrúd, kő, olajoshordó és rakodóláda is.Hét különféle ellenfél van, Lindát és a főellenfél Willyt leszámítva korrekten többféle bőrszínnel…

A négy pálya közül a gettóban kezdünk, majd a gyáron és az erdőn keresztülverekedve magunkat jutunk el a banda rejtekhelyére. Egy játékos módban a főellenfelet legyőzve a játék végetér,kétjátékos módban viszont egymással kell megküzdenünk, és a győztes elnyeri Marian szerelmét is.

A hardver érdekessége, hogy az akkoriban elérhető 16 bites processzorok túl költségessé tették volna a gyártás,így az eredeti panel 8 bites, 12 MHz-es fő és 6 MHz-es alprocesszorokkal működött, valamint külön 1.5 MHz-es audioprocesszorral.

Double Dragon 1987 (képgaléria elérhető itt)

Fejlesztő: Technos Japan
Kiadó: Taito
Év: 1987
Típus: beat’em up

 

2017. január 11

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio