Ninja Baseball Bat Man

A Ninja Baseball Bat Man az Irem egyik utolsó játéka, egyszerre siker és bukás. Siker, mert japánban imádták a kritikusok, a játékosok, és remekül fogyott, és totális bukás világszerte, ahol ÖSSZESEN 1042-t sikerült eladni, ebből amerika büszkén vállalt 43-at, a tervező Drew Maniscalo nem épp legnagyobb örömére.

Pedig a recept nem volt rossz: egyszerre négy játékos, négy,teljesen különböző karakter,pörgős játékmenet, kombók, boss fight, minijáték, mi kellhetett még? Tényleg, apait-anyait beleadtak, a karaktereket a Gottlieb legendás grafikusa, Gordon Morison rajzolta, az amerikai irodát pedig a korább Atari/Nintendo/TAD cápa, Frank Ballouz vezette.

Maga a játékmenet a szokásos, beat'em up szerűen egyszerű: verd agyon az ellent baseball ütőkkel és tűzdeld tele dobócsillagok, miközben az életerőt egyszerre nyerheted vissza hamburgerből vagy szusiból, és időről időre segítségül hívhatod az szurkolócsapat összes csaját. A négy játszható karaktert mind létező baseball játékosok ihlették: Jose Canseco lett Captain Jose, a csapat vezére és legtechnikásabb tagja, aki mindenben egy kicsit jó. Ryne Sandberg adja Twinbats Ryno nevét, aki nem egy, hanem mindjárt KÉT baseball ütőt forgat,ő a gyors fiú, míg Roger Clemens, azaz Beanball Rogers nagy, aki nem gyors. Az utolsó karaktert Darryl Strawberry-ről mintázták, ő lett a colos Stick Straw, akinek a legmesszebb elér az ütője.

A többszöri karakternév-cserék, az előbb egy, majd kettő, MAJD HÁROM, és csak a legvégén átdolgozott, négy játékos változat elhúzta a fejlesztést: csak a koncepció kidolgozása beletelt egy évbe, a megvalósítás egy újabba, és mielőtt elkészülhetett volna, az egész atyja, Drew Maniscalo lelépett a konkurrens Data East-hez. Később a csekély darabszám igen keresetté tette a játékot, az első emulátorok megjelenésekor, 1997-ben, gyakorlatilag népszerűbb volt mint amikor kiadták.


Ninja Baseball Bat Man

Fejlesztő: Irem
Kiadás éve: 1993 szeptember
Típus: beat'em up
CPU: Irem M-92E (NEC V33 9MHz+NEC V30 7.1MHz)
Felbontás:320x240, 2048 szín

2017. január 27

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio