Blog

Blog

Willow

George Lucas az játék alapjául szolgáló filmet kifejezetten Warwick Davisre írta, miután Davis szerepelt a Jedi visszatér-ben (ő volt az ewok Wicket). Maga a film a korrekt szereposztás ellenére sem volt igazán átütő siker, így folytatás egyáltalán nem készült,csak könyvek és játékok formájában.

bővebben

Burger Time

A Burger Time eredetileg két külön platformra jelent meg: egyrészt, a Bally-Midway licencelésében, szabvány JAMMA paneleken, a játékhoz készült dekorációval rendelkező kabinetben, másrészt pedig a Data East saját, DECO kazettás rendszerére.

bővebben

Batman

Miben tud többet a Batman, mint bármelyik oldalnézetes, verekedős játék? Azt gondolhatnánk, semmiben, bármelyik, korabeli játék főszereplője tetszés szerint belehelyettesíthető lenne Amerika kapitánytól az X-Men-ig ABC rendben.

bővebben

Boulder Dash

Az eredeti Boulder Dash még 1984-ben jelent meg az Atari 8 bites számítógépeire, később pedig a ZX Spektrumtól a C64en át még Apple II-re is megjelent.

bővebben

Sunset Riders

Ebben a vadnyugati játékban,amellyel verziótól függően 2-4 játékos játszhat egyszerre, négy különböző fejvadász bőrébe bújhatunk. Steve és Billy revolverhősök, Bob winchester puskát használ,míg a mexikói Cormano egy sörétes puskát.

bővebben

Bubble Bobble

Elsőként 1986-ban jelent meg a Taito rajzfilmes grafikájú,akció-platform játéka, később pedig számos folytatást és konverziót élt meg a legkülönfélébb platformokon

bővebben

Donkey Kong

Az 1980-as Space Panic-al együtt a Donkey Kong az első platformjátékok egyike, olyannyira, hogy magát a stílust is csak ezután nevezték néven, korábban mászkálós játék kategória létezett csak, a Donkey Kong volt az első, amelyben már ugrani is lehetett.

bővebben

Double Dragon '1995

Az eredeti 1987-es Double Dragon-hoz köthető ez az azonons nevű, NEO-GEO platformra megjelent verekedős játék, amely a 94'es, csúnyán megbukott, szintén azonos nevű filmre épül

bővebben

Dungeons & Dragons

A korábbi Tower of Doom folytatása, elődjéhez hasonlóan, sok olyan elemet vonultatott fel, amely nem igazán jellemző az árkád játékokra: saját név rögzítése a karakternek, választható kasztok, tapasztalati pont, felszerelés, tanulható varázslatok, amelyek mind-mind alapvetően szerepjátékos elemek.

bővebben

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio