Boulder Dash

Az eredeti Boulder Dash még 1984-ben jelent meg az Atari 8 bites számítógépeire, később pedig a ZX Spektrumtól a C64en át még Apple II-re is megjelent.

Az alapjáték sokat merített a korábbi Pit-ből, ami a Taito fejlesztett. A játékban Rockfordot kell irányítanunk, aki kristályokat gyűjt a föld alatt, és a megszerzett mennyiséggel el kell jusson a kijáratig, méghozzá időre. A kövek közé szoruláson kívül számos egyéb akadály is nehezíti a dolgunkat,  kibonthatatlan falak, "veszélyes" ellenfelek, és persze, az egyre fogyó idő.

Ritkaság, de a kiadó First Star Software mind a mai napig létezik, sőt, a játék jogait továbbra is birtokolja, ennek köszönhető a 2014-ben a harmincadik évfordulóra mobil platformra kiadott változat.

Boulder Dash

Fejlesztő: First Star Software
Kiadás éve: 1985
Típus: platform

2016. október 17

Fatal Fury

Az 1991'es Fatal Fury az első az SNK King of Fighters sorozatában, fejlesztője pedig ugyanaz a Takashi Nishiyama volt, aki az eredeti Street Fighter-t is fejlesztette, és ezt a játékot tartotta annak szellemi utódjának is.

bővebben

Dungeons & Dragons

A korábbi Tower of Doom folytatása, elődjéhez hasonlóan, sok olyan elemet vonultatott fel, amely nem igazán jellemző az árkád játékokra: saját név rögzítése a karakternek, választható kasztok, tapasztalati pont, felszerelés, tanulható varázslatok, amelyek mind-mind alapvetően szerepjátékos elemek.

bővebben

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio