Bionic Commando

Jóllehet eredetileg a Commando második részeként reklámozták az USA-ban, sőt, a Commando alapvetően névtelen főszereplőjét és ezáltal a Bionic Commando főszereplőjét is Super Joe-nak nevezték, eredetileg mégsem tekinthető folytatásnak.

A Commando ugyanis csak 1989-ben kapott folytatást Mercs néven (majd 2008-ban már Xboxra és Playstation-re Wolf of the battlefield néven), ahol a főszereplő valóban saját néven, mint Joseph "Super Joe" Gibson fut, a Bionic Commando főszereplője azonban az eredetileg szintén név nélkül futó Nathan "Rad" Spencer, igaz, Super Joe később fel-felbukkant a sorozatban. A Bionic Commando azon kevés plaftformjátékok egyike, ahol a karakter nem tud ugrani, az egyes szintek között a helyváltoztatás egyetlen módja a karakter hiányzó jobb karját bal karját pótló, szigonyként kilőhető és kábellel rögzítette, kibernetikus végtag. Ez volt az első játék, amely ilyen megoldást tartalmazott, és ezáltal stílusteremtőnek is mondható, és az ismertebb címek, mint az Earthworm Jim vagy akár a Tomb Raider is innen vették át az ötletet. A játék annyira sikeresnek bizonyult, hogy számos platformon megjelent ilyen vagy olyan verzióban, legutóbb 2011-ben Playstation 3-ra és Xbox 360-ra Bionic Commando Reamred 2 néven.

Bionic Commando:

Fejlesztő: Capcom
Kiadás éve: 1987
Típus: platform
CPU: Motorola 68000 12 Mhz
Felbontás:256x224,2048 szín

 

 

 

2016. szeptember 01

Fatal Fury

Az 1991'es Fatal Fury az első az SNK King of Fighters sorozatában, fejlesztője pedig ugyanaz a Takashi Nishiyama volt, aki az eredeti Street Fighter-t is fejlesztette, és ezt a játékot tartotta annak szellemi utódjának is.

bővebben

Dungeons & Dragons

A korábbi Tower of Doom folytatása, elődjéhez hasonlóan, sok olyan elemet vonultatott fel, amely nem igazán jellemző az árkád játékokra: saját név rögzítése a karakternek, választható kasztok, tapasztalati pont, felszerelés, tanulható varázslatok, amelyek mind-mind alapvetően szerepjátékos elemek.

bővebben

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio