Blood Bros.

Az 1990-es Blood Bros közvetlen szellemi utódja a gyártó két évvel korábbi, konkrétan katagóriateremtő játékának, a Cabal-nak. A játék címe alapján, két testvér, egy indián és egy cowboy bőrébe bújunk, hogy levadásszuk Dodge City legelvetemültebb bűnözőjét, Big Bad John.

 Az irányítás teljes egészében megegyezik a Cabal-éval, de ebből a játékból nem született trackball-al irányítható változat.

A környezet szinte teljes egészében lerombolható, az elsődleges tüzeléshez használt puskához pedig korlátlan lőszer áll rendelkezésre, spórolni egyedül a dinamittal érdemes, illetve az időről időre felszedhető géppuskával. Segítség az is, hogy a képernyő alján egy csík mutatja, mennyi ellenfél van még hátra,  illetve, főellenfél esetén annak az életerejét mutatja, fontos tudni azonban, hogy ha főellenfelet nem sikerül legyőzni anélkül, hogy meghalnánk, az adott küzdelmet elölről kell kezdenünk.

Jóllehet tervben volt a játék kiadása SNES platformra is, de a designer Fusaki stroke-ja és ezáltal a cégtől való sajnálatos távozása ezt lehetetlenné tette.

 
Blood Bros.

Fejlesztő: TAD Corporation
Kiadás éve: 1990
Típus: Cabal shooter
CPU: Motorola 68000 12 Mhz
Felbontás:256x224,2048 szín

 

2016. szeptember 01

Fatal Fury

Az 1991'es Fatal Fury az első az SNK King of Fighters sorozatában, fejlesztője pedig ugyanaz a Takashi Nishiyama volt, aki az eredeti Street Fighter-t is fejlesztette, és ezt a játékot tartotta annak szellemi utódjának is.

bővebben

Dungeons & Dragons

A korábbi Tower of Doom folytatása, elődjéhez hasonlóan, sok olyan elemet vonultatott fel, amely nem igazán jellemző az árkád játékokra: saját név rögzítése a karakternek, választható kasztok, tapasztalati pont, felszerelés, tanulható varázslatok, amelyek mind-mind alapvetően szerepjátékos elemek.

bővebben

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio