Asterix

Az Asterix egy oldalnézetből játszható, "verekedős" játék, amely a népszerű Asterix és Obelix képregényre épül. A játékban válaszhatunk a két főszerepélő közül, és megküzdhetünk az elnyomó rómaiakkal a szokásos, viccesebbnél viccesebb pofonokkal.

A grafika és környezet hűen követi az eredeti képregényt,  ahogy a rajzfilmes gegek is sorra felfedezhetőek benne. Bónusz pályák, mint pl a fogathajtás ad időről időre egy kis kikapcsoldást, ha már unnánk a páncéljukból kipofozott, négykézláb menekülő római légiósokat.

A játékban nincs különbség a két karakter között, mint a rajzfilmben, minden támadás ugyolyan erővel és sebességgel történik, egyedül az animációkban van különbség, pl, a kiütött ellenfelet Asterix megpörgeti a feje felett,míg Obelix inkább jobbra-balra csapkodja a földhöz, hogy aztán a többi ellenfélhez vágja. Az irányítás alapvetően két gombos, egy az ugrás, egy pedig a támadáshoz kell, annyi kiegészítéssel, hogy lehetőség van egy erősebb támadási fajtára. Ehhez a gombot folyamatosan nyomva kell tartanunk, míg a karakter feje teljesen el nem vörösödik, aztán egy ellenfél közelében felengedve a gombot, akkora pofont adhatunk, hogy az ellen kirepül a képernyőről. Az erősebb illetve pálya végi főellenfelek jórészt csak ezzel a módszerrel küzdhetőek le.

Asterix (képgaléria elérhető itt):              

Fejlesztő: Konami
Kiadás éve: 1992
Típus: beat'em up
CPU: Motorola 68000 12Mhz
Felbontás: 288x224, 2048 szín

 

 

2016. szeptember 01

Fatal Fury

Az 1991'es Fatal Fury az első az SNK King of Fighters sorozatában, fejlesztője pedig ugyanaz a Takashi Nishiyama volt, aki az eredeti Street Fighter-t is fejlesztette, és ezt a játékot tartotta annak szellemi utódjának is.

bővebben

Dungeons & Dragons

A korábbi Tower of Doom folytatása, elődjéhez hasonlóan, sok olyan elemet vonultatott fel, amely nem igazán jellemző az árkád játékokra: saját név rögzítése a karakternek, választható kasztok, tapasztalati pont, felszerelés, tanulható varázslatok, amelyek mind-mind alapvetően szerepjátékos elemek.

bővebben

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio