Véget ért az Arcadia

Pálfi Balázs flippermúzeuma (ismét) nagy kalandra vállalkozott, amikor beharangozta Magyarország első játéktermi nosztalgia kiállítását az Arcadiá-t. A meghívást, hogy mint kiállító megjelenjünk, azonnal elfogadtuk, de bevallom nem nagyon tudtuk mire is készüljünk. A felkérés az automataberles.hu –nak szólt, de időközben életre kelt a retrogamer.hu is, vívódtunk mivel is járulhatunk hozzá a rendezvényhez.

A kiállítás sikere pedig már rég borítékolva volt, köszönhető annak a több mint 200(!) videójátéknak és flippernek, ami 3 napra a Dürer Rendezvényházba költözött. Végül két videójáték mellett az elektrosokk szimulátor és az óriás csocsónk került ki a kiállításra.

A hétvégén miden korosztály képviseltette magát a legfiatalabbtól a legöregebbekig, egy biztos közös pontot azonnal találtunk. Mindenki mosolygott.

Felsorolni is nehéz lenne milyen, és mennyi gép került a rendezvényre a gyűjtőktől és persze elsősorban a flippermúzeumtól. Egy közös azonban volt mindegyikben. Emlékeket idéztek fel a látogatókban, ami időről-időre felfedezhetővé vált az arcokon játék alatt, után és közben.

Sok beszélgetést csíptünk el, sok legendás nevet emlegettetek: Wizards, Jereván, Déli pályaudvar, Vidámpark… Azok a 90-es évek…

A kiállítással párhuzamosan zajlott a magyar flipper verseny a 2016-os Hungarian Pinball Open több, mint 250 résztvevővel 12 országból.

Megdöbbentő számok ezek, a látvány és az élmény még inkább az volt.

Köszönjük, hogy ott lehettünk!

A képek nem adhatják vissza a rendezvény hangulatát, a folyamatos csilingelést,  ennek ellenére fogadjátok szeretettel ezt a pár fotót.

 

2016. november 20

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio