Metal Slug X

A Metal Slug X egészen későn, 99'ben jött ki, ekkor már bőven futottak a NEO-GEO Hyper 64-ek is.Tulajdonképpen egy feljavított kiadásról beszélhetünk, amely nagyrészt a második részre épül, javítva annak belassulási hibáit, illetve nehezítve a játékot.

További újdonságok az új bejelentőszövegek, a zenék, illetve a pályák lehetnek nappali illetve éjszakai módban is. Megváltoztatták a kiszabadítható foglyok számát és helyét, a felvehető bónuszokat és fegyvereket, sőt, a túl sok ételtől a karakter akár el is hízhat. A játékban továbbra is négy karakterből választhatunk, az irányítás pedig a joysticken kívül 3 gombbal történik, amelyből egy a támadás, egy az ugrás, egy pedig a másodlagos támadás.

Az alap fegyver Marco és Tarma esetében félautomata pisztoly, míg Eri és Fio revolvert használ, ezekhez a kor szintjén még meglehetősen korrekt tárazási animáció is tartozik. Az alap fegyver végtelen lőszerrel rendelkezik, helyette felvehető a pályán gépfegyver, sörétes puska, lézer, sőt, nyomkövető rakéta is. Az ellenfelekhez közelebb nyomulva pedig a karakternek és a pozíciónak (ugrás, guggolás) megfelelő közelharc indul, amely rúgásból, ütésből, késelésből, illetve a hátizsákra szerelt rugós boxkesztyűből állhat. Másodlagos támadás alapesetben 10 darab kézigránát, amelyek helyett felvehető kő, molotov koktél, vagy repeszgránát is. A pályákon szétszórva különböző járművekbe is bepattanhatunk, gépágyúval felszerelt tevétől repülőn át egészen a leginkább használható, a játék névadójáig, a Metal Slug SV-001-be.

Metal Slug X

Fejlesztő: SNK
Kiadás éve: 1999
Típus: lövöldözős
CPU: NEO-GEO Motorola 68000 12Mhz
Felbontás: 320x224,4096 szín

2016. november 24

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio