Knights of the round

A Capcom 1991'es sikerjátéka az Arhur király mondakörbe helyezi a játékost, erősen kurtított lovagmennyiséggel: Artúron kívül csak Lancelot és Percival áll rendelkezésre, mint válaszható karakter, de ezek (kabinet kiépítéstől függően) akár egyszerre mindhárman is!

A játék nem sokban tér el más hasonló játékoktól, leszámítva a szerepjátékokhoz hasonló fejlődési rendszert, illetve a támadások blokkolásának lehetőségét: a támadás gombot lenyomva, és az ellenféllel ellentétes irányba húzva a joysticket, az ellenfél ütése blokkolható, így pár másodpercre sérthetetlenséget nyerünk, illetve lehetőség nyílik egy ellentámadásra is.

Azonban ha a blokkolás ideje alatt senki sem támad, a karakter válik ugyanennyi időre védetlenné. Ez a taktika kiemelten fontos főellenfelek esetén, ugyanis némelyiket csak sikeres hárítás után támadható. Ha pedig az ugrás és támadás gombokat egyszerre nyomjuk meg, a karakter rohamra indul, és a pályán minden ellenfelet kiüt, némi életerő árán. A játék egyes pontjain akár lóhátra is pattanhatunk, ekkor a joystick kétszeri, gyors előrenyomására a ló letapossa az érkező ellenfelet.

A három karakter nemcsak grafikailag tér el egymástól: Arthur a kiegyensúlyozott sebesség és erő tekintetében, és lóháton szinte legyőzhetetlen. Fegyverként természetesen az Excaliburt forgatja, amellyel pusztító keresztvágásokat osztogat speciális támadásként, vértezetként előbb láncinget visel, amit a fejlődés során rendre ezüst majd arany lemezpáncélra cserél. Lancelot ezzel szemben inkább gyors, semmint erős, páncélt az elején nem visel, de ahogy szintet lép, úgy cseréli le a keresztes átalvetőt lemezpáncélra, illetve a szablyát egy szélesebb pengére. Percival egy kovács fia, ennek megfelelően inkább a zúzófegyvereket részesíti előnyben, jóllehet kalapács helyett csatabárdot forgat, ezáltal inkább erős, semmint gyors. Az elején szőke hajjal és zöld nadrágban láthatjuk, ezt később borotvált fejre és hosszú szakállra váltja, némi páncéllal kiegészítve, de nagyrészt félmeztelenül.


Knights of the round

Fejlesztő: Capcom
Kiadás éve: 1991
Típus: beat'em up/hack & slash
CPU: Capcom CPS-1 (Motorola 68000 10MHz)
Felbontás: 384x224,4096 szín

 

 

2016. november 12

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio