In the Hunt

Az 1993-as In the hunt a vízszintes irányú, lövöldözős játékok egy új fajtáját mutatta be: ember, robot, terepjáró, helikopter, repülő, már mind-mind volt előtte, de tengeralattjáró?

Ráadásul a stílus is ismerős, különösen a későbbi játékok függvényében: az Irem-től kilépett csapat alapította később a Nacza-t, amely később az SNK berkein belül a teljes Metal Slug sorozatért felelt.
A történet szerint a DAS (Dark Anarchy Society) elektromágneses fegyverekkel megolvasztja a sarki jégtakarót, hogy elpusztítsa a Földet. Miután a víz elöntötte a világot, az emberiség a felföldekre húzódott, ám a DAS jóelőre felkészült, és diktatórikus módszerekkel uralkodik a túlélők felett. Miután a felkelők értesülnek a DAS legújabb szuperfegyveréről, elindítják a Granvia nevű tengeralattjárót, amellyel hat pályán kell megküzdenünk az ellenséges tengeralattjáróktól, viziaknáktól, illetve a hullámok fölött repkedő helikopterekkel.

Később, ahogy az lenni szokott, természetesen készült Sega Saturn, Playstation, sőt, még Windows 95 port is, de a Super Nintendo változat csak a tesztfázisig jutott el. Később a távozó programozócsapat miatt az Irem teljesen visszaesett a játékszoftver fejlesztésben, a 2011-es Tohoku-i földrengés pedig beverte az utolsó szögeket is a koporsóba, jóllehet, a cég a japán pacsinkó piacon továbbára is létező és prosperáló cég.


In the Hunt

Fejlesztő: Irem
Kiadás éve: 1993
Típus: lövöldözős
CPU: Irem M-92E (NEC V33 9MHz+NEC V30 7.1MHz)
Felbontás:320x240, 2048 szín


2016. december 08

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio