Captain America and the Avengers

A 90's években egy sereg hasonló grafikával rendelkező beat'em up játék jelent meg a Marvel képregényhőseivel, amelyeket akár egyszerre négy játékos is játszatott.

A 90's években egy sereg hasonló grafikával rendelkező beat'em up játék jelent meg a Marvel képregényhőseivel, amelyeket akár egyszerre négy játékos is játszatott.  A játék neve ugyan Amerika kapitányra és a Bosszúállókra (Bosszú Angyalai) utal, azonban, maga a kapitány az egyik irányítható karakter, a másik három Vasember, Sólyomszem és Vízió, a többi, nem kevésbé híres képregényhősnek, mint a Darázs vagy Namor csak mellékszerepekhez jut. Ellenfelekben sem kényeztet minket el különösebben a játék, a névtelen zsoldosokon kívül igazán nagy névként csak a Mandarin, a Bulldózer és a főellenfél, a Vörös Koponya bukkan fel. Az oldalnézetes verekedést, ugrálást és lövöldözést időről-időre egy-egy repülős jelenet oldja fel, itt Vasember és Vízió "önerőből" repül, míg kapitány és Sólyomszem külön repülőeszközt és vele fegyvert kap. Jóllehet a név önmagában eladta volna a játékot, az árkád illetve a Sega változatokat szerették is a játékosok, csúnyán csak a hordozható Game Gear változat bukott meg.

Captain America and the Avengers:     

Fejlesztő: Data East
Kiadás éve: 1991
Típus: beat'em up
CPU: 2x ARM 9.33 Mhz
Felbontás: 320x240, 2048 szín

 

2016. augusztus 19

Fatal Fury

Az 1991'es Fatal Fury az első az SNK King of Fighters sorozatában, fejlesztője pedig ugyanaz a Takashi Nishiyama volt, aki az eredeti Street Fighter-t is fejlesztette, és ezt a játékot tartotta annak szellemi utódjának is.

bővebben

Dungeons & Dragons

A korábbi Tower of Doom folytatása, elődjéhez hasonlóan, sok olyan elemet vonultatott fel, amely nem igazán jellemző az árkád játékokra: saját név rögzítése a karakternek, választható kasztok, tapasztalati pont, felszerelés, tanulható varázslatok, amelyek mind-mind alapvetően szerepjátékos elemek.

bővebben

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio