Bubble Bobble

Elsőként 1986-ban jelent meg a Taito rajzfilmes grafikájú,akció-platform játéka, később pedig számos folytatást és konverziót élt meg a legkülönfélébb platformokon

Elsőként 1986-ban jelent meg a Taito rajzfilmes grafikájú,akció-platform játéka, később pedig számos folytatást és konverziót élt meg a legkülönfélébb platformokon. A játékban Bub és Bob, a buboréksárkány-ikrek irányítását vesszük át, akik igazándiból nem sárkányok, hanem egy ikerpár, akiket átváltoztatott a gonosz Von Blubba báró. Kettejükkel összesen 100 pályán fújhatunk buborékot az ellenségre, egészen a végjátékig, ahol a barátnőinket kell kiszabadítanunk a szörnyek barlangjából.  A játék többféle befejezéssel készült, egyjátékos módban pl nincs happy end, Bub és Bob csak kétjátékos módban változik vissza Bubby-vál és Bobby-vá. Ebben az esetben pedig lehetőségünk van a játékot egy nehezebb, szupergyors módban is végigjátszani, itt pedig már a két játékos apját,Super Drunk-ot kell kiszabadítanunk.

Magának a játéknak a forráskódja még 1996-ban elveszett a Taito-nál, de küldtek a Probe Entertainment-nek egy eredeti Bubble Bobble vezérlőpanelt, és az ő segítségükkel készült el a Bubble Bobble also featuring Rainbow Islands, illetve, ennek is köszönhető, hogy még idén is jelent meg belőle új kiadás.


Bubble Bobble

Fejlesztő: Taito
Kiadás éve: 1986
Típus: platform
CPU: 2x Z80 6MHz, 1x Motorola 6801 1MHz
Felbontás:256x224, 256 szín

 

2016. október 07

Fatal Fury

Az 1991'es Fatal Fury az első az SNK King of Fighters sorozatában, fejlesztője pedig ugyanaz a Takashi Nishiyama volt, aki az eredeti Street Fighter-t is fejlesztette, és ezt a játékot tartotta annak szellemi utódjának is.

bővebben

Dungeons & Dragons

A korábbi Tower of Doom folytatása, elődjéhez hasonlóan, sok olyan elemet vonultatott fel, amely nem igazán jellemző az árkád játékokra: saját név rögzítése a karakternek, választható kasztok, tapasztalati pont, felszerelés, tanulható varázslatok, amelyek mind-mind alapvetően szerepjátékos elemek.

bővebben

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio