Aero Fighters 3

Japánban Sonic Wings néven látott napvilágot a sorozat, amelynek harmadik része korrektül továbbvitte a repülőgépes lövöldözés hagyományait, és jópár újítást is tartalmazott.

Az előző részek modern gépeivel szemben, itt a sztori szerint az idegenek inváziója nagyrészt elpusztítja a fejlett haditechnikát, így a túlélők kénytelenek elavult, második világháborús gépeket felspécizve hadba indulni.

Az érdekesség az, hogy mind az öt hadba vonuló ország két-két gépet állít ki, amelyek viszont kötve vannak az egyes és kettes játékos kezelőszerveihez, így mindjárt értelmet nyer egyrészt a kétjátékos mód, érdemes áthívni egy havert ha a második oszlop gépeit is ki akarjuk próbálni.

A más egyéb repülős játékokból már jól ismert F4U Corsair vagy IL-2 Sturmovik mellé kapunk pár igazi ritkaságot is, mint pl a japán Seiran-t vagy a német DO335-öst, mindkettőből eleve nagyon keveset, néhány tucatot gyártottak, és mindkettőből 1-1 darab élte túl a világháborút.


A játék során 18 pályán irthatjuk az ellent, ahol felvehető power-up-ok, bónusz pályák, olykor rejtett kiszólások, utalások várnak minket, és minden pálya végén boss-fight is van. További érdekes megoldás, hogy a más kooperatív shooterekkel szemben, itt ha a két gép fedésben repül egymással a játéktéren, sokkal erősebb, spéci támadási módot kapunk, persze, amíg egyikünk sem dob le bombát.

A sorozat részeit sikeresen portolták Nintendo NES-re, 2005-ben pedig még Playstation átirat is készült, de a fejlesztő Video Systems már 2001-ben lehúzta a redőnyt, az utódja jelenleg Hamster Co. néven Playstation alapú koktélasztalokkal operál.

 

Aero Fighters 3
Fejlesztő: Video System
Kiadás éve: 1995, november 17.
Típus: vertical shooter
CPU: NEO-GEO Motorola 68000 12Mhz
Felbontás: 320x224,4096 szín

2017. szeptember 06

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio