Blog

Blog

X-Men

A Konami 1992-es X-Men-je a 3 évvel korábban megjelent rajzfilmhez kapcsolódik, mind sztoriban, mind a karakterek megvalósításában. Maga a játék túl sokat nem tesz hozzá a szokásos, oldalnézetes beat'em up stílushoz.

bővebben

The Punisher

A Capcom által fejlesztett és megjelentetett Megtorlót több más cég adoptációi is megelőzték. Stílusteremtőnek sem nevezhető, gyakorlatilag ugyanarra a sémára épül, mint a Final Fight vagy a Captain Commando, illetve, olyannira hasonló a vele egy időben megjelent Cadillacs & Dinosaurs-al is, hogy bizonyos grafikai elemek (hordók, felvehető fegyverek) 1:1-ben megegyeznek.

bővebben

Commando

A nagy sikerű Commando (eredetileg Wolf of the battlefield) a Capcom egy korai, függőleges irányú, lövöldözős játéka, mely mind grafikájában, mind játékmechanikában sok hasonlóságot mutat az 194x sorozattal.

bővebben

In the Hunt

Az 1993-as In the hunt a vízszintes irányú, lövöldözős játékok egy új fajtáját mutatta be: ember, robot, terepjáró, helikopter, repülő, már mind-mind volt előtte, de tengeralattjáró?

bővebben

Mortal Kombat

Az 1992-es Mortal Kombat játéktermi változatát az Acclaim gyakorlatilag minden korabeli platformra megjelentette, így számos korszakalkotó megoldása miatt ezáltal is kora egyik legsikeresebb verekedős játéka lett, messze megelőzve a riválisokat.

bővebben

Metal Slug X

A Metal Slug X egészen későn, 99'ben jött ki, ekkor már bőven futottak a NEO-GEO Hyper 64-ek is.Tulajdonképpen egy feljavított kiadásról beszélhetünk, amely nagyrészt a második részre épül, javítva annak belassulási hibáit, illetve nehezítve a játékot.

bővebben

Véget ért az Arcadia

Pálfi Balázs flippermúzeuma (ismét) nagy kalandra vállalkozott, amikor beharangozta Magyarország első játéktermi nosztalgia kiállítását az Arcadiá-t. A meghívást, hogy mint kiállító megjelenjünk, azonnal elfogadtuk, de bevallom nem nagyon tudtuk mire is készüljünk. A felkérés az automataberles.hu –nak szólt, de időközben életre kelt a retrogamer.hu is, vívódtunk mivel is járulhatunk hozzá a rendezvényhez.

bővebben

Arcadia 2016 - Játéktermi nosztalgia kiállítás

Holnap 16.00 órától Arcadia (játéktermi nosztalgia kiállítás) egészen vasárnap estig! Mi már a helyszínen vagyunk, és nem találunk szavakat! Gigantikus, egyedülálló, telis-tele kuriózumokkal, rengeteg régi, és kevésbé régi, CSODA.

bővebben

Michael Jackson's Moonwalker

A Moonwalker techikai értelemben egy beat'em up játék, jóllehet Michael Jackson nem ütésekkel-rúgásokkal gyűri le az ellenfelet, hanem varázslatokkal. Minden pálya elején van egy rövid betekintésre is lehetőségünk, ahol a program jelöli, hol vannak az ellenfelek és a megmentendő gyerekek is

bővebben

© retrogamer.hu 2017. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio