Blog

Blog

Donkey Kong

Az 1980-as Space Panic-al együtt a Donkey Kong az első platformjátékok egyike, olyannyira, hogy magát a stílust is csak ezután nevezték néven, korábban mászkálós játék kategória létezett csak, a Donkey Kong volt az első, amelyben már ugrani is lehetett.

bővebben

Double Dragon '1995

Az eredeti 1987-es Double Dragon-hoz köthető ez az azonons nevű, NEO-GEO platformra megjelent verekedős játék, amely a 94'es, csúnyán megbukott, szintén azonos nevű filmre épül

bővebben

Dungeons & Dragons

A korábbi Tower of Doom folytatása, elődjéhez hasonlóan, sok olyan elemet vonultatott fel, amely nem igazán jellemző az árkád játékokra: saját név rögzítése a karakternek, választható kasztok, tapasztalati pont, felszerelés, tanulható varázslatok, amelyek mind-mind alapvetően szerepjátékos elemek.

bővebben

Fatal Fury

Az 1991'es Fatal Fury az első az SNK King of Fighters sorozatában, fejlesztője pedig ugyanaz a Takashi Nishiyama volt, aki az eredeti Street Fighter-t is fejlesztette, és ezt a játékot tartotta annak szellemi utódjának is.

bővebben

Cabal

Cabal. A játék, amely megteremtette magát a kategóriát, és jóllehet korszakalkotónak bizonyult, mégis csak közepes eladásokat produkált. A játékban két kommandós bőrébe bújhatunk, és küzdhetünk meg gyalogosokkal, tankokkal és vadászgépekkel összes 5 különböző szinten, szintenként 4-4 pályával.

bővebben

Repülős 1942

Az 1942 volt az első a Capcom 19xx sorozatában, amely a második világháború csendes-óceáni hadszínterén játszódott. A cél elérni Tokiót, és közben elpusztítanin a teljes japán légiflottát egy Lockheed P28 Lightning pilótájaként.

bővebben

Airwolf

Az Airwolf az idehaza nem vetített sorozathoz készült, helikopteres akciójáték. A játékban beülhetünk a lopakodó képességekkel is felvértezett szuperszonikus helikopter pilótafülkéjébe, és 30 különböző pályán birkózhatunk meg  a gépágyú és rakéták segítségével az egyre nehezedő feladatokkal.

bővebben

Blood Bros.

Az 1990-es Blood Bros közvetlen szellemi utódja a gyártó két évvel korábbi, konkrétan katagóriateremtő játékának, a Cabal-nak. A játék címe alapján, két testvér, egy indián és egy cowboy bőrébe bújunk, hogy levadásszuk Dodge City legelvetemültebb bűnözőjét, Big Bad John.

bővebben

Columns

Jay Gertseen eredetileg 1989-ben készítette még Atari ST-re a Columns, amely a Tetris és a Bejeweled játékmechanikáját kombinálta. Gertseen rövidesen eladta a jogokat a Sega-nak, aki aztán az árkád változat mellett az összes korabeli platformukra is megjelentették.

bővebben

© retrogamer.hu 2017. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio