Blog

Blog

Undercover Cops

A korábban remekül prosperáló Irem egyik utolsó nagy dobása lehetett volna az Undercover Cops. A cég azonban, hasonlóan az amerikai Bally-hoz, amely a félkarú rablók területén tarolt, sokkal több profitot tudod felmutatni a japánban népszerű pacsinkó gépekkel, mint videojátékokkal.

bővebben

Cadillacs and Dinosaurs

Elég furcsa az, ha egy gyártó két akkor petárdát, mint a Punisher és a Cadillacs and Dinosaurs, gyakorlatilag ugyanabban a hónapba durrant el. A Capcom azonban a 90's évek közepén nem ismert tréfát, igaz, ehhez hozzájárult az is, hogy a két program teljesen azonos hardveren fut, játékmechanikában nincs jelentős eltérés, sőt, még egyes grafikai elemek is megegyeznek.

bővebben

Emulálhatatlanok II. rész

Az "emulálhatatlanok" második része, azaz azoknak a játékoknak a listája amelyeket mind a mai napig nem sikerült pc, arcade mame vagy egyéb fronton elérhetővé tenni.

bővebben

Goldex Axe

Első körben érdemes pár szót ejteni a Sega később hírhedté vált System 16 rendszeréről, amelyen a Golden Axe mellett pl a szintén híres Altered Beast is megjelent. A Sega némileg előtte járt a többieknek, őket már 85'ben megcsapta a szoftverkalózkodás szele, így a Capcom-ot vagy az SNK-t évekkel megelőzve dobták piacra a híres-hírhedt öngyilkos elemmel ellátott játékpaneljeiket.

bővebben

Progamajánló: SaveGame Független Videojáték Kiállítás

SaveGame Független Videojáték Kiállítás 2017 február 11.-én a Lurdyban (Bp Könyves Kálmán körút 12-14)! Kapunyitás 10.00 óra. A klasszikus retró, c64, árkád modern kategória mellett kiemelten fókuszál a VR technológiára a közösségi médiára. Egész napos buli, nyereményjáték, bátran ajánljuk időseknek és a fiatalabb korosztálynak is! Dr Mario verseny (PS4 főnyeremény)!

bővebben

Legendás gyártók: Midway Games Inc.

Korábban az SNK és a Capcom esetében is beszéltünk mindenféle összefonódásról, cégek meg-és kivásárlásáról, de a IRM-Irem-Nacza-stb semmi ahhoz képest, ami a Midway háza táján zajlott.Az eredeti vállalatot még 1958-ban alapították, Midway Manufacturing néven, és mindjárt 69'ben fel is vásárolta a Bally, amely akkoriban piacvezető volt a félkarú rablóival.

bővebben

Ninja Baseball Bat Man

A Ninja Baseball Bat Man az Irem egyik utolsó játéka, egyszerre siker és bukás. Siker, mert japánban imádták a kritikusok, a játékosok, és remekül fogyott, és totális bukás világszerte, ahol ÖSSZESEN 1042-t sikerült eladni, ebből amerika büszkén vállalt 43-at, a tervező Drew Maniscalo nem épp legnagyobb örömére.

bővebben

Emulálhatatlanok I. rész

Valljuk be: retró ide vagy oda, az, hogy manapság egyáltalán szó van árkád videójátékokról, az nem kis részben köszönhető az emulátoroknak. Beszéltünk korábban meglehetősen negatívan, és valljuk be, joggal, a levitézlett gépek felélesztésének, vagy épp életben tartásának hátulütőiről, illetve arról, miért nem való ez mindenkinek.

bővebben

Star Wars Trilogy Arcade

Említettük az elején a retrót, mint időben nem mindig könnyen elhelyezhető fogalmat. Ilyen a Star Wars Trilogy is, ami 98'ban került a játéktermekbe, amikor már bőven dübörgött az otthoni játékkonzol (és PC) piac, így sokan már nem találkoztak vele,így én sem.

bővebben

© retrogamer.hu 2017. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio