Blog

Blog

Ghost 'n' Goblins

Árkád körökben sok nehéz, "szívatós" játék akadt, és bizony gyakran megesett az is, hogy ami más platformon könnyen játszható, az a játékteremben csak papírpénzért volt végigvihető. Arról nem is szólva, hogy sok játékpanelen a beállítások is lehetővé tettek egészen extrém nehézségi fokokat.

bővebben

Killer Instinct

Normális esetben egy kiadó aligha ad ki a saját fejlesztésű termékének konkurrenciát. Vagy az is lehet, hogy ez volt az egyetlen lehetőség, ezt már így utólag lehetetlen eldönteni. Mindenesetre, a stílus vitathatatlan királyának, a Mortal Kombat-nak megérkezett a kihívója a Killer Instinct személyében.

bővebben

Legendás Gyártók: SNK Playmore Corporation

A jelenlegi SNK Corporation többszöri névváltozatás tért vissza az eredetihez. A Shin Nihon Kikaku a fantáziadús Új Japán Projekt elnevezést takarja, és szinte már a kezdetektől kifejezetten videojáték szoftver és hardverfejlesztésre, valamint kiadásra specializálódtak.

bővebben

Wizard of Wor

Aki Commodore 64-en nem ismerte a Wizard of Wor-t, az nem is ezen a bolygón élt. Igaz, az akkori hunglish hívta mindennnek, wizards of war-nak, meg mindennek, ami elképzelhető volt, az ellenfél meg volt légy, boszi, satöbbi.

bővebben

Régi videójáték képek

A blog indulása óta folyamatosan jelentkezik egy első hallásra furcsa igény: képeket szeretnétek látni a régi videójátékokról. Először nem tudtunk hova tenni ezt a kérést, nem értettük (hisz’ a Google mindenki barátja), egészen addig a napig, amíg valamelyik blog bejegyzésünkhez kerestünk képet…

bővebben

Fatal Fury 2

Egy évvel az első rész után érkezett a Fatal Fury 2, 93'ban pedig a Special Edition követte. Fejlődött a grafika, a és az irányítás is: a játék már kihasználta a NEO-GEO platform játékosonkénti négy-négy vezérlőgombját, illetve, bekerült az ellenféltől való gyors visszavonulás lehetősége is, a joystick gyors dupla irányváltásával.

bővebben

Undercover Cops

A korábban remekül prosperáló Irem egyik utolsó nagy dobása lehetett volna az Undercover Cops. A cég azonban, hasonlóan az amerikai Bally-hoz, amely a félkarú rablók területén tarolt, sokkal több profitot tudod felmutatni a japánban népszerű pacsinkó gépekkel, mint videojátékokkal.

bővebben

Cadillacs and Dinosaurs

Elég furcsa az, ha egy gyártó két akkor petárdát, mint a Punisher és a Cadillacs and Dinosaurs, gyakorlatilag ugyanabban a hónapba durrant el. A Capcom azonban a 90's évek közepén nem ismert tréfát, igaz, ehhez hozzájárult az is, hogy a két program teljesen azonos hardveren fut, játékmechanikában nincs jelentős eltérés, sőt, még egyes grafikai elemek is megegyeznek.

bővebben

Emulálhatatlanok II. rész

Az "emulálhatatlanok" második része, azaz azoknak a játékoknak a listája amelyeket mind a mai napig nem sikerült pc, arcade mame vagy egyéb fronton elérhetővé tenni.

bővebben

© retrogamer.hu 2024. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio