Blog

Blog

Rampage

A 80-as, 90-es évek videojátékaiban, különösen az amerikai és japán fejlesztésűekben, gondolva a befogadó közösség életkorára, jellemzően az élet világos oldalán kell tevékenykednünk: a hős megmenti a világot, de legalábbis egy hercegnőt, legyőzi az ellenséget, aki biztos, hogy szükségképpen valamilyen szörny.

bővebben

Wild West C.O.W.-Boys of Moo Mesa

A C.O.W.-Boys egy idehaza teljesen ismeretlen rajzfilm alapján készült, amit ugyanaz a Ryan Brown rajzolt, aki a Tini Nindzsa Teknőcökért is felelt. Maga a franchise igen jól működött, képregény, rajzfilmsorozat, Habsbro játékfigurák, adta magát a dolog, hogy játékprogram is készüljön, a Konami-nál pedig a korábbi Sunset Riders-el már volt tapasztalat a westerjátékok terén.

bővebben

Frogger

A Frogger 1981-ben több szempontból is újdonságokat hozott: technikai oldalról, az első között használt külön Z80-as audioprocesszort, és indította el a legalábbis kiadói szinten a két játékfejlesztő óriás, a Konami és a Sega együttműködését.

bővebben

Aero Fighters 3

Japánban Sonic Wings néven látott napvilágot a sorozat, amelynek harmadik része korrektül továbbvitte a repülőgépes lövöldözés hagyományait, és jópár újítást is tartalmazott.

bővebben

Mille Miglia

A spanyol Gaelco meglehetősen szépen muzsikált a World Rally-val 93'-ban, így a már meglehesően telített platform/akció/verekedős játékokkal teli piacon szintén tarolt a japán Kaneko is, mint elsőként készítve videojátékot a legendás versenyből nem olasz cégként. Bár ugye miben elsők az olaszok, leszámítva a presszókávét....

bővebben

Paperboy

A Paperboy volt a második játék az Atari új, erősebb, nagyobb felbontású System 2-es platformján, és meglehetősen sikeresnek bizonyult. A módosított analóg Happ kontrollert a Star Wars-tól örökölte, ezúttal biciklikormány formájában, amely előretolva gyorsítja, hátrahúzva lassítja az újságkihordó fiú bringáját.

bővebben

Pig Out

A Leland alapvetően gyerekeknek szánta a Pig Out-ot, így a játékmenet és a grafika is teljesen mentes bárminemű erőszaktól. Sőt. Az egyszerre hárman is játszható játékban a három kismalac bőrébe bújhatunk, és célunk minnél többet falni, illetve elkerülni a farkast, és a böllért.

bővebben

NBA Jam

A Midway-nél a 90'es években pörgött a biznisz: a T és Y rendszerű panelekre csak úgy ontották a jobbnál jobb, nagyobbnál nagyobb címeket, így nem csoda, hogy a verekedős és lövöldözős játékok után a békésebb sportjátékok világába is betörtek.

bővebben

Street Fighter 2

A Street Fighter-sztorihoz meglehetősen nagy levegőt kell venni, több okból is: egyrészt maga a játék önmagában is műfajteremtőnek számított, de emellett hatalmas lökést adott nemcsak a játéktermi gépek iparágának, hanem az otthoni videojátékoknak is. Ehhez azonban előbb kellett egy jószerivel ismeretlen első rész.

bővebben

© retrogamer.hu 2018. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio