Blog

Blog

Régi videójáték képek: 1942

Tudtátok? A főellenfél repülő igazi kuriózum, a Nakajima G8N "Renzan"-ból mindösszesen 4 (egyes források szerint 7) darab készült a világháború során Japán sújtó nyersanyaghiány miatt.

bővebben

NBA Jam

A Midway-nél a 90'es években pörgött a biznisz: a T és Y rendszerű panelekre csak úgy ontották a jobbnál jobb, nagyobbnál nagyobb címeket, így nem csoda, hogy a verekedős és lövöldözős játékok után a békésebb sportjátékok világába is betörtek.

bővebben

Street Fighter 2

A Street Fighter-sztorihoz meglehetősen nagy levegőt kell venni, több okból is: egyrészt maga a játék önmagában is műfajteremtőnek számított, de emellett hatalmas lökést adott nemcsak a játéktermi gépek iparágának, hanem az otthoni videojátékoknak is. Ehhez azonban előbb kellett egy jószerivel ismeretlen első rész.

bővebben

Régi videójáték képek: Cabal

A budakalászi fagyizóban 1992 környékén debütált két Challenger kaszni, az egyikben a Bubble Bobble volt, a másikban a Cabal. A gépeket annyira "dobálták", hogy a fagyi szinte kiegészítő termékké vált. A gépek debütálásakor bizonyos pontszám elérése után járt az ingyen gombóc, majd idővel a legügyesebbek egy húszassal simán végig vitték a Cabal-t.

bővebben

Kangaroo

A Sun Electronics (Nem keverendő a sajnálatosan becsődölt amerikai Sun Microsystems-el) elsőként lovagolta meg a Donkey Kong indította hullámot, ráadásul meglehetősen eredeti módon. Ahogy a játék mutatja, egy kenguru, még pontosabban egy nőstény kenguru bőrébe, lám, nem tegnap találták ki a gender-korrektséget.

bővebben

Régi videójáték képek: Alien vs Predator

Új képgaléria, ezúttal 180 kép az 1994-es Alien vs Predator videójátékról

bővebben

Indiana Jones and the Temple of Doom

Mikor manapság az emberek méltatlankodnak, hogy hány évig készül egy játék, sokszor milyen kétes a végeredmény, mindig elfelejtik, hogy ez korántsem új keletű. Csak a méretek mások:

bővebben

Beavis & Butt-head

Vannak nehezen emulálható platformok, és velük nehezen emulálható játékok, számos okból: abnormálisan erős hardverigény (Killer Instinct, Star Wars Trilogy), lehetetlen grafikai megoldások (Time Traveler,Holosseum), embertelenül bonyolult titkosítás (Gaelco, CAPCOM CP1-2), aztán vannak a felibe-harmadába hagyott prototípusok (NEO-GEO játékok hegyei), és van a Beavis & Butt-head.

bővebben

Régi videójáték képek: Cadillacs & Dinosaurs

220 kép ezúttal a Cadilacs & Dinosaurs videójátékról! Tudtátok?

bővebben

© retrogamer.hu 2017. All rights reserved. Powered by automataberles.hu


TotalStudio